1 Kitap 1 Konu – Bir Kitap Eleştirisi: Geleceğin Fiziği

Her yıl Atılım Üniversitesi Temel Ingilizce Bölümü öğrencileri “Bir kitap, Bir konu” adlı etkinliği düzenlemektedir. Bu senenin seçilen kitabı Dr. Michio Kaku'nun önümüzdeki 100 yılın bizlere getireceği yenilikler ile ilgili görüşlerini belirttiği “Geleceğin Fiziği” adlı eseri idi. 8 Haziran 2017 tarihinde, Temel İngilizce Bölümü öğrencilerinden seçilen 7 öğrenci, Dr.Michio Kaku'nun kitabında ele aldığı konulardan esinlenerek bir dizi mini sunum yapmıştır. Etkinlik, sunumu yapan öğrencilerin, kampüsteki bazı diğer öğrencilerle uzak gelecekle ilgili yapmış oldukları röportajların video gösterimi ile başlamıştır. Röportaj yapılan öğrencilerin gelecekle ilgili fikirlerini, hale öğrenmekte oldukları yabancı bir dilde kolaylıkla aktarabilmelerini görmek ilginç olmuştur. Etkinlik, “Gezegenler Arası Uygarlıklar”, “Uzay Yolculuğu”, “Enerji”, “Nanoteknoloji”, “Eğitimin Geleceği” ve “Biyoteknoloji” konularında yapılan mini sunumlarla devam etmiştir. Etkinlik, aralarında Atılım Üniversitesi Provostu Prof. Hasan Akay ve kitabın çevirmeni Sayın Hasan Oymak'ın da aralarında bulunduğu 200 kişi tarafından izlenmiştir.