Dr. Acula

Temel İngilizce Bölümü okutmanları Hasan Emre Çırkan, Cemil Sapmaz ve Zehra Karslı tarafından yönetilen Dracula adlı oyun 06.06.2017 tarihinde Turhan Çoruh Konferans Salonu’nda sahnelenmiştir. Seyircilerden çok olumlu tepkiler alan oyunumuzun konusu özetle şöyledir: İngilitere’de bir dil okulu işleten Dr. Seward, kızı Mina’nın nişanlısı da olan Jonathan Harker isimli çalışanını Doğu Avrupa’lı öğrenciler bulması için Macaristan’ın Budapeşte şehrine gönderir. Harker, aslen Transilvanya’lı olan Dr. Acula ve oğlu Ruby ile görüşmeye giderken uçakta tanıştığı kan uzmanı olan Profesör Brunhilda Van Helsing tarafından vampirlere karşı dikkatli olması konusunda uyarılır. Harker, Dr. Acula ile tanıştığında aslında onun Kont Dracula olduğunu öğrenir ama artık çok geçtir, çünkü Dracula’nın oğlu tarafından etki altına alınmıştır. Dracula, Roby ve Harker İngiltere’ye döndükleri zaman tuhaf şeylerin daha onlar gelmeden başladığını görürler. Şizofren Alman öğrenci Renfield saldırgan tavırları ile herkesi korkutmaktadır. Dracula’nın asıl hedefinin ne olduğunu öğrenen Seward ve Mina Prof. Van Helsing’ten yardım isterler ancak oyunun sonunda Profösör’ü çok kötü bir sürpriz beklemektedir.