Öğretmen Eğiticisi Yetiştirme Programı

Öğretmen kalitesinin artırılması ve bunun devamın sağlanması için mesleki gelişim önem arz ettiği yadsınamaz bir gerçektir. Okulumuzda kaliteyi artırmak, tecrübeli okutmanlarımızı öğretmen eğiticiliği ile ilgili gerekli bilgi ve becerilerle donatmak ve eğitici rollerine hazırlanırken onlara yardımcı olmak amacıyla, Yabancı Diller Yüksekokulu 24 Temmuz – 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında Dr. Simon Phipps (Anadolu Eğitimi Enstitüsü) verdiği bir öğretmen eğiticisi yetiştirme kursu açtı. Kursa Temel İngilizce Bölümü’nden 10 okutmanımız katıldı ve 27 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldılar.

Kurs aşağıdaki bölümlerden oluşmaktaydı:

1) Teorik bilgi,

2) Dersi veren uzmanlarla birlikte yapılan gerçek sınıf / ders gözlemleri,

3) Dersi gözlemlenen okutmanlara verilen dönütlerin uzmanlar tarafından izlenmesi,

4) Dönüt veren okutmanlara geribildirimler verilmesi,

5) Kursa katılan okutmanların hazırladığı ve sunduğu sunum/çalıştaylar