Örnek Ders Eşliğinde Okuma Stratejileri

Bulunduğumuz şartlarda en önemli becerilerden biri Okuma becerisi olup, Yabancı Dil olarak İngilizce'nin öğretimi sırasında öğrencilere çok vakit kaybettirmeden ve etkili bir şekilde bir metni anlayıp çözümlemeyi sağlayacak stratejilere ihtiyaç vardır. Öğrencilerimize yardım ederken bizlerin sadece teorik bilgiye değil aynı zamanda öğretim teknikleri ve alıştırmalarına ihtiyaç duymaktayız. Bu noktada Temel İngilizce Birimi 7 Mart 2018 tarihinde "Örnek Ders Eşliğinde Okuma Stratejileri" üzerine Suzan Özgelen Yılmaz ve Dr. Simon Phipps tarafından verilen bir oturum düzenledi. Bu örnek ders okutmanlarımıza kendi öğretim tekniklerini hatırlamaya ve sınıflarında daha etkili olmaya yönelik stratejileri almalarında, okuma becerisi öğretiminin arkasındaki teorileri hatırlatmada yardımcı oldu.